Boek een lezing over christelijke seksualiteit

Inleidingen

Waarom een inleiding?

Inleidingen geven kennis, inzicht, inspiratie en antwoorden op het gebied van intimiteit en seksualiteit in combinatie met het christelijk geloof en het stimuleert het onderlinge gesprek.

Ik ben in staat om gevoelige en spannende onderwerpen met een dusdanige passie over te dragen dat iedereen zich binnen de kortste keren op zijn/haar gemak voelt. Ik doe dat met kennis, ontspanning, humor, inzichten, praktische voorbeelden en enthousiasme.

Waar kunnen de inleidingen over gaan?

Over elk onderwerp dat verband houdt met intimiteit, erotiek en seksualiteit.

 • Neem gerust contact op om te overleggen over het thema waaraan je zelf denkt.

Voorbeelden van actuele inleidingen:

 • De voordelen van een monogame relatie om de seksualiteit fris en spannend te houden.
  • Monogamie staat onder druk met name vanwege de enorme (maatschappelijke) druk om te experimenteren met seks. In deze inleiding waardeer ik monogamie positief en ga ik uit van de kracht van monogamie. Hoe kun je in een monogame relatie je seksuele relatie fris, spannend, avontuurlijk en bevredigend houden. Over kennis en belangrijke principes.
 • De sekstuin: principes om in alle omstandigheden te kunnen genieten van seksualiteit. (Interactief).
  • De sekstuin is een metafoor voor ons persoonlijke seksuele leven. Aan de hand van het metaforisch ontwerpen van een tuin krijgen we inzicht in onze eigen principes en grenzen. Geschikt voor kleine groepen voor een leuke interactieve avond.
 • Van DIGS (Dubbel Inkomen Geen Seks) naar DIWS (Dubbel Inkomen Wel Seks)?
  • Kun je je status van DIGS veranderen in DIWS? Ja dat kan. Dat komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. We gaan het hebben over principes om je leven naar je hand te zetten zodat er tijd en energie overblijft voor seks? En tegelijkertijd ga ik iets zeggen over seks, want als dat spannend en avontuurlijk is dan wil je niet anders dat daarvoor tijd vrijmaken.
  • Er is een korte variant en een uitgebreide interactieve variant waarbij we aan de slag gaan met opdrachten. Dit laatste is ideaal voor een zaterdag.
 • Liefde, intimiteit en opwinding. Leer ze alle drie kennen!
  • Voor veel mensen zijn de begrippen Liefde, intimiteit en opwinding een pot nat. Maar dat is niet zo. Het zijn drie verschillende processen die je op verschillende manieren moet benaderen. Met deze inleiding zullen veel losse puzzelstukjes in je leven op hun plek komen.

Marc vertaalt Bijbelse achtergrond en seksuologische kennis naar persoonlijke toepassingen.

Wat kost een inleiding?

Zie bij tarieven.

Extra:
Mijn boek Zintimiteit is na de inleiding te koop voor € 13,95.
Tijdens of na de inleiding is er mogelijkheid tot het stellen van vragen.
Eventueel gratis speed-consulten.