Koffie

coaching

Jij bent vast ook een koffie- of theedrink(st)er. Er zijn verschillende redenen om koffie of thee te (blijven) drinken. Ik noem er een paar. (1) Ik denk aan gewoonte. Koffie/thee drink je uit gewoonte op bepaalde momenten en/of tijdstippen. (2) Sommigen hebben de cafeïne of theïne nodig om de dag te beginnen of vol te houden. (3) Ik denk aan beleefdheid. We drinken koffie of thee uit beleefdheid als we op visite zijn. Hoe slecht de koffie/thee ook is, je drinkt het vanwege de relatie. (4) We drinken ook koffie/thee omdat het fijn is, lekker is en het een bewust moment van genot is.

Als je regelmatig mijn blogs leest weet je wel waar ik naar toe wil.
Het is namelijk met seks net zo. Ik noem een aantal redenen waarom en hoe we seks hebben.

Kwantiteit boven kwaliteit

Het kan bij seks meer om de behoeftebevrediging gaan dan om de kwaliteit. Dit geldt vooral voor mannen. Zij hebben een biologische behoefte die ze willen bevredigen. Oorspronkelijk is deze behoefte geschapen door God om de man aan te sporen nageslacht te verwekken. Nu dat echter, mede dankzij voorbehoedsmiddelen, niet noodzakelijkerwijs meer hoeft zouden mannen anders kunnen leren omgaan met deze ingebouwde biologische aandrang. Vrouwen weten hier alles van. Zij zijn kanjers als het gaat om genadeseks. Dat is seks toestaan aan haar man om hem te verlossen van zijn biologische aandrang zonder er zelf veel plezier aan te beleven. Maar hé, liever een blije verloste man dan een chagrijnige testosteron bom.

Seks als relatielijm

Drinken we uit beleefdheid vaak koffie/thee die door het jaarlijkse koffie/thee testpanel van het AD als slecht beoordeeld zou worden, met seks doen we niet anders. We pikken van elkaar de meest saaie en voorspelbare seks en hebben dan ook nog na afloop de moed om te zeggen: “Dat was heerlijk zeg.” Liever slechte kwaliteit accepteren dan een openhartig gesprek riskeren.

Kwaliteit en niets minder

Weet je dat er eigenlijk helemaal niet zoveel voor nodig is om de seks plezierig te laten zijn, zowel voor de man als voor de vrouw? Het heeft alles te maken met het kiezen voor kwaliteit. Een eerste idee om routineuze seks te doorbreken is het gebruiken van ‘Seksposities.’ Ik heb dit abonnement ontwikkeld juist op verzoek van stellen die lijden onder routinematige seks waardoor langzamerhand de seks steeds minder werd.
Een ander idee, juist voor stellen met meer tijd, is het abonnement ‘Intieme inspiraties.’ Elke twee weken in de e-mail een idee om samen uit te werken en te genieten.

Gewoon twee eenvoudige hulpmiddelen voor een momentje van kwalitatief genot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.