Remmen of gas geven

remmen of gas geven

Een van de meest gehoorde klachten in mijn coachingspraktijk is dat de een vindt dat de ander niet wil of te weinig seks wil. In de seksuologie noemen we dit ‘verschil in verlangen.’ Jij wil een beetje gas geven maar je partner trapt op de rem. Remmen of gas geven, dat is voor velen vaak de vraag.

Remmen of gas geven

Zowel mannen als vrouwen hebben van God de mogelijkheid gekregen om te verlangen naar en te genieten van seks. Vrouwen niet minder dan mannen en mannen niet meer dan vrouwen. De seksmotor is bij iedereen aanwezig. Het is het denken over seks, ervaringen met seks, opvattingen over seks, gevoelens bij seks enz. dat bepaald of we op het rempedaal of het gaspedaal trappen.

Rij instructeur

Elkaar forceren door op het gaspedaal van je partner te trappen is contraproductief en soms zelfs schadelijk. De rem heeft namelijk vaak te maken met angst, verwarring en schaamte. Deze emotionele aspecten forceer je niet zomaar even weg. Mannen willen soms te abrupt seks zonder aanloop en vrouwen zijn soms te bang om te veel te genieten van seks. Beter is het om voor elkaar een soort rijinstructeur te zijn en aan elkaar uit te leggen wat gas geven en/of remmen voor jou betekent.

We hebben in de webshop een e-cursus dat gaat over het hoe en waarom er op de rem getrapt wordt: First-Ladies-First.

Ons boek Zintimiteit is een mooi instructieboek om elkaar per hoofdstuk te vertellen of het hoofdstuk neigt naar remmen of gas geven.

Hoe dan ook, breng iets opgang en versla passiviteit!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.