Seks repareren?

seks repareren

Menigmaal verwacht een stel dat ik een laag libido repareer of een wederzijds gebrek aan seksuele belangstelling even fix. De foute verwachting achter deze vraag is de gedachte dat seks los staat van de dagelijkse relatie. Seks repareren begint daarom vaak niet bij de seks, maar bij de onderlinge dagelijkse relatie.

Investeren

Seks vindt niet plaats in een vacuüm. Elk onderdeel van je dagelijks leven heeft positieve of negatieve invloed op je seksuele relatie. Als de man niet regelmatig lichamelijk en niet-seksueel wordt aangeraakt dan kan de drive voor hem om te investeren in seks verdampen. Hij wil regelmatig ‘spontaan’ iets merken en voelen van de kant van zijn vrouw.

Als de man geen inzicht heeft in de bezigheden en drukte van zijn vrouw waardoor hij kan weten waarin hij het beste kan ondersteunen dan zal voor haar de drempel om seks te hebben groter worden. Ze wil niet alleen liefde ervaren in bed, ze wil ook liefde ervaren in de dingen die haar bezig houden.

Plek en reden

Als niet elke dag in de dagelijkse relatie geïnvesteerd wordt met grote en kleine liefdevolle dingen, van een kusje tot praktische ondersteuning, dan wordt de erotische kloof almaar groter. Om dan ineens in bed de hete en spannende sekspartner te spelen is dan wel heel veel gevraagd. Deze uitdaging geldt voor zowel de man als de vrouw, hoewel de man gemakkelijker los van de omstandigheden seks kan hebben. In de slagzin: “De man heeft een plek nodig voor seks, de vrouw een reden” zit wel een waarheid.

Seks repareren

Seks repareren begint bij dagelijks investeren.

Een review van een stel dat mijn boek Zintimiteit leest was als volgt: “We hebben je advies opgevolgd en lezen samen hardop een hoofdstuk per keer. Daarna praten we persoonlijk over het hoofdstuk en plannen we de bijbehorende oefening. Het feit alleen al dat we samen iets doen en samen praten over ons seksleven en dan gestimuleerd worden om in actie te komen met een oefening is voor ons goud gebleken. We voelen de vernieuwing aan den lijve. Dank je wel.”

Deze review is een mooi voorbeeld van hoe je als stel tijd kunt investeren in elkaars denken, voelen, verlangens, blokkades en remmingen.

Ik wens je meer tijd voor intimiteit de komende weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.