Vakantieseks

Vakantieseks

Campagne

Twee jaar geleden begon het Deense reisbureau Spies Travel met een ludieke campagne. Ze moedigden jonge stellen aan om tijdens de vakantie meer aan seks te doen. Denemarken vergrijst en de gedachte was dat wanneer de Denen meer seks zouden hebben er vanzelf meer kinderen geboren zullen worden.

Seks in de tent

Deense statistieken bevestigen deze gedachten. 46% van de Denen hebben vaker seks tijdens de vakantie.  Van de Deense kinderen is 10% in een hotel, tent of vakantiehuisje verwekt. En inderdaad, er is een heus geboortegolfje dit jaar op komst. Het reisbureau startte in 2014 een campagne met de leus: “Do it for Denmark.” Wie kon bewijzen op vakantie zwanger te zijn geraakt kreeg gratis babyspullen. Een tweede campagne is in september 2015 gestart, bijna gelijktijdig met een campagne van de overheid,  met de leus: “Do it for mom,” oftewel moeders worden aangespoord om hun volwassen kinderen een actieve vakantie cadeau te doen naar een warm en zonnig land. De gedachte is dat als de jongvolwassenen geen kinderen willen verwekken voor hun land, ze het misschien wel willen doen voor hun moeder die graag oma wil worden.

Ontspanning

Het is algemeen bekend dat wij mensen in de vakantie vaker aan seks doen. De redenen zijn bekend. Tijdens de vakantie zijn we meer ontspannen, gaan we later naar bed, staan we later op, hoeft er overdag niet gehaast te worden en zijn we minder moe. Het is wel jammer dat we dit alleen tijdens de vakantie beleven. Niet iedereen, maar toch. Wat we hiervan kunnen leren is dat ontspanning een van de belangrijkste ingrediënten zijn om seks te vieren.

Spanning

Spanning of gespannen zijn (andere woorden zijn moe, vermoeid, druk, geen tijd) betekent verhoogde aandacht voor een bepaald onderwerp (of onderwerpen) in je dagelijks leven. Dat kan een kwestie thuis zijn of iets wat niet lekker loopt in het gezin. Het kan met geld te maken hebben, met je werk of met relaties. Hoe dan ook, in je hoofd ben je er regelmatig mee bezig, kun je in een vicieuze gedachtecirkel terecht komen of er slecht van slapen. In zo’n periode van verhoogde spanning, en dat is voor sommigen bijna het hele jaar, is intieme ontspanning de dupe.

Seksplanning

Ontspanning kunnen we het hele jaar door creëren (Hoofdstuk 6 uit het boek Zintimiteit). We creëren ook wel ontspanning door uit te gaan, vrije tijd, sport, sauna of iets anders, maar velen koppelen dit niet direct aan seks. Een van de belangrijkste geheimen om het hele jaar door ontspanning te creëren (een soort vakantiegevoel) is door seksplanning. Seksplanning is afspreken wanneer jullie tijd reserveren voor elkaar om eventueel seks te hebben. Seksplanning heeft de volgende voordelen:

 • Het dagdeel dat je plant staat in je agenda en mag dan niet meer onderbroken worden.
 • Door planning laat je aan elkaar weten dat de ander belangrijk voor je is.
 • Je kunt je veel beter voorbereiden zodat je je kunt ontspannen van tevoren.
 • Je hebt de tijd na te denken over de inhoud van de seks waardoor de seks creatiever en spannender wordt.
 • En nog een belangrijk punt is om af te spreken dat seks altijd een open einde kent. Penetratie en/of orgasmen zijn niet verplicht voor fijne seks! Geen doelen halen of verplichte handelingen verrichten, maar gaandeweg elkaar sturen en overleggen in verlangens en behoeften.

Mythes

Waarom komen vele stellen het hele jaar door soms zo weinig toe aan een soort ontspannen vakantieseks? Dat heeft te maken met bepaalde mythes die ons in de weg staan.

 1. Een mythe is bijvoorbeeld dat sommigen vinden dat seksplanning geen liefde is. Seks hoort spontaan te zijn, want anders is het geen liefde. Ik wil die mythe graag opheffen. Spontane seks bestaat namelijk niet. Plotselinge seks lijkt en voelt soms als spontaan (wat natuurlijk prima is) maar het is gebaseerd op ervaring, op elkaar kennen en op een plotselinge toename van opwinding om de een of andere reden.
 2. Nog een mythe is dat men denkt dat je alleen kunt vrijen als er opwinding is. Dat klopt ook niet. Als je wacht op opwinding dan vrij je waarschijnlijk het hele jaar niet. Zeker als je niet weet hoe je elkaar bewust kunt prikkelen en verleiden. Het sterke van seksplanning is dat je geen seks hebt op grond van heftige opwinding van de één (nooit tegelijkertijd), maar op grond van relatie, overleg en elkaar gaandeweg verkennen. Dan komt de opwinding ook op gang.

Vakantieseks

Ideeën die je kunt gebruiken uit de shop van De Passiecoach Nederland voor vakantieseks, het hele jaar door zijn:

 • Het boek Zintimiteit, samen van gedachten wisselen over de invulling van geplande seks. De opdrachten in het boek alleen al zijn de moeite waard om tijdens de vakantie uit te proberen.
 • Gratis download van een tijdschema om gemakkelijk het hele jaar toe te komen aan ontspannen intimiteit.
 • Een handig vakantiepakket van Liefdestuin.
 • Een abonnement op creatieve seksstandjes. Zo krijg je elke twee weken, een jaar lang, een idee in je mailbox om elkaar te stimuleren eens iets anders te proberen. Verandering van spijs doet eten!
 • Een abonnement op creatieve intieme ideetjes. Elke twee weken, een jaar lang, een creatief idee om tijdens je geplande seksmoment uit te proberen. En van het een komt het ander.

Fijne (seks) vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.