3 tuinadviezen voor prachtige bloemen

3 tuinadviezen

Een mooie metafoor om de conditie van je intieme leven te onderzoeken is het vergelijken van je seksuele doen en laten met een bloementuin. Toen je geboren werd was de bloementuin in je geest nog onontgonnen. Tijdens het opgroeien werden er allerlei zaadjes gestrooid op de bodem van je maagdelijke stukje geestelijke grond. In deze blog geef ik je drie tuinadviezen voor prachtige bloemen.

Zaadjes

Denk bij zaadjes aan het praten of zwijgen over seksualiteit tijdens je opvoeding of de non-verbale sfeer in huis rondom dit thema. Wat heb je wel of niet gehoord in de kerk, onder vrienden en wat waren je persoonlijke ervaringen in de loop der tijd? Allemaal zaadjes die meestal door anderen gezaaid zijn.
Lees je het goed? ‘Die door anderen gezaaid zijn.’ Hopelijk zijn sommige zaadjes ontkiemd in prachtige veelkleurige bloemen met heerlijke geuren. Heb je een woekerplant zoals Zevenblad? Ai, dat is minder. Als deze plant de mooie bloemen maar niet verdringt. Fantaseer maar verder. Hoe ziet in gedachten jouw sekstuin eruit?

We hebben een leuk klein e-boekje ‘Jouw slaapkamer, jouw sekstuin.

Tuinwerk

Nu zijn er verschillende tuinwerkzaamheden die je kunt ondernemen, afhankelijk van wat jij vindt dat jouw bloementuin (je seksuele doen en laten) nodig heeft.

  • Nietsdoen. Je tuin ziet er prachtig uit, alles groeit en bloeit. Je voelt je helemaal seksueel vrij en ervaart geen belemmeringen, ook je partner niet. Je kunt echter ook nietsdoen omdat je opziet tegen veranderingen. Je handhaaft liever de huidige situatie. Redenen hiervoor kunnen zijn: angst voor je partner, jezelf of God? Niet weten waar te beginnen?
  • Spitten. Een stuk tuin omspitten omdat je die vervelende overwoekerende Zevenblad er grondig uit wilt halen zodat er licht en ruimte komt in je leven. Geen half werk, maar de mogelijkheden die er ook in jouw leven zijn waarderen en ontwikkelen.
  • Zaaien. In het omgespitte stuk tuin kun je nu zelf gaan zaaien. Jij gaat bepalen welke bloemen en ornamenten je in je tuin wilt. De bijbel noemt dit vernieuwing van denken.
  • Water geven. Een tuin moet je altijd water geven. Je seksleven moet je voortdurend voeden. Zo niet dan ligt verdorring op de loer. Je ontwikkeld bijvoorbeeld een laag libido en de drempel om iets aan je tuin te doen wordt alsmaar maar hoger. Of je vlucht in de porno. Liever ‘de tuinen’ van anderen bekijken dan je eigen tuin onder handen nemen.

3 tuinadviezen

Als gepassioneerde ‘bloementuin’ hovenier adviseer ik het volgende:

  1. Als je weet dat je tuin niet is zoals je het idealiter zou willen hebben begin dan met een grondige inspectie, namelijk het opsporen en vernietigen van onkruid. Gebruik hiervoor First-Ladies-First plus. Velen zijn je al voorgegaan en genieten nu meer van hun tuin dan voorheen.
  2. Wil je weten hoe je je bloementuin opnieuw vorm kunt geven, maar weet je niet zo goed met welke principes? Overweeg dan de leuke en boeiende interactieve lezing ‘De Sekstuin.’ Deze lezing kan voor een stel, een kring of een grotere groep.
  3. Ligt er al een stukje grond braak in je geestelijke bloementuin, maar weet je niet zo goed welk zaad je kunt gebruiken? Denk dan eens aan de challenge Genieten van Intimiteit of het boek Zintimiteit. Het boek Zintimiteit staat vol met zaad en hoe hiermee om te gaan.

Ik wens je een heerlijke zomerse periode toe, ook op seksueel terrein. Dat je bloementuin maar mag groeien en bloeien tot eer van die grote Hovenier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.