Alleen voor vrouwen

alleen voor vrouwen
Het orgasme- en seksueel plezierpotentieel van vrouwen is enorm.
 
Zo, die staat! 😊
 
Ik zeg dit om twee wetenschappelijke redenen. Klinkt dat romantisch of niet.
 
De eerste reden: de hormonen die betrokken zijn bij orgasme en seksueel plezier, zoals oxytocine, prolactine en dopamine (deze hormonen doen ook andere dingen, maar zijn ook betrokken bij seksualiteit) dalen wat betreft de werkzame hoeveelheid (spiegel) niet onmiddellijk tot het laagste niveau na een orgasme (zoals bij de man) maar blijven op een dusdanig niveau dat een vrouw in een staat van opwinding kan blijven (en nog een orgasme kan krijgen) en blijft verlangen naar de nabijheid van haar man.
 
De tweede reden: de clitoris is het enige orgaantje dat louter en alleen bedoeld is voor seksueel plezier. Allemensen, heb je wel goed gelezen wat hier staat?
 
De praktijk is dat veel, heel veel (christelijke) vrouwen dit plezierpotentieel bij lange na niet halen. Jammer he? Want het orgasme- en seksueel plezierpotentieel is goddelijk en er mag daarom volop van genoten worden. Seksuologen zeggen plagerig: an orgasm a day, keeps the doctor away. Ik zeg daarnaast ook: intimiteit, erotiek en seksueel genot, zijn bedacht door God.
 
Degene die mijn blogs al jaren volgen weten hoe de christelijke weerstand tegen het lichaam, tegen seksueel plezier en tegen het genieten van orgasmes is ontstaan. Daar is zelfs theologie omheen ontstaan. En omdat die theologie al honderden jaren gepredikt wordt is theologie rondom seksualiteit gepromoveerd tot waarheid. Dat kan natuurlijk niet. Theologie is menselijk en subjectief en dat kan nooit waarheid zijn. Het is niet meer dan een interpretatie van iemand. Maar dat neemt niet weg dat vele vrouwen enorm geleden hebben onder en nog lijden aan de officiële christelijke theologische afwijzing van seksueel plezier. Er wordt dan wel weinig over gesproken waardoor men denkt dat die afwijzing er niet is, maar die donkere wolk met regendruppels van schaamte, zonde en afwijzing blijft maar ongefundeerd druppelen. Tot op de dag van vandaag spreek ik vrouwen met vaginisme en mannen en vrouwen met orgasme stoornissen, om slechts twee mogelijke gevolgen te noemen die kunnen ontstaan door de angst voor het lichaam en seksueel plezier. Vele lezers zullen reageren met: Seksueel plezier? Nou, van onze kerk, dominee of theologie mag dat echt wel. Ik antwoord: Neem eens de proef op de som en vraag de dominee naar zijn mening over het gebruik van, pak hem beet, een vibrator? Zou je, als je dat al durft te vragen en de dominee niet flauw valt van de schrik, heel nauwkeurig willen luisteren naar zijn antwoord? Een antwoord dat ik eens kreeg? Je kunt maar beter Hooglied lezen. Een grotere opwindingskiller dan zo’n antwoord is er niet.
 
Lieve mensen, zo kunnen we toch niet met de seksuele veelkleurigheid van God omgaan? Dat is gewoon een regelrechte afwijzing van de creatieve scheppingsinitiatieven van God. Toen God de eerste naakte mensen had geschapen zei Hij toch: dit is heeeeeeel goed gelukt! (Mijn subjectieve individuele interpretatie). Nu de hamvraag: zaten de genitaliën er toen al aan of werden die er later (bijvoorbeeld na de zondeval) door de duivel tegenaan geplakt.
 
Ik zou zeggen, ga eens beginnen met het verkennen van je reismogelijkheden naar hemels plezier door een wandeling met Heleen of een gesprek met mij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.