De sleutel

de sleutel tot verandering

De sleutel om op intiem gebied vervulling te beleven ligt in onze eigen verandering. Hoe meer we leren, groeien en veranderen als individuen, des te meer vinden we blijdschap en levensvervulling.  En, inderdaad, die fundamentele sleutel heet actie. Wat houdt actie tegen? Angst. Angst om commentaar te krijgen of afgewezen te worden. Dan maar aanpassen. Volgens Kierkegaard leiden we een leven vol aanpassing. We leven zoals anderen dat willen.

Dat hoeft niet. Je kunt vandaag al beginnen met kleine stapjes. Je hoeft de deur niet uit en je hoeft het ook niet van de daken te schreeuwen. Gewoon digitaal, in je eigen tijd en in je eigen huis, nadenken, praten en experimenteren hoe je kunt veranderen. Dit te willen is al actie.

Problemen?

Een enkele keer krijgen we een e-mail met als commentaar dat christenen geen seksuele problemen hebben. ‘Wie gelooft is seksueel gelukkig.’ Tja, wat zal ik daar op zeggen? Ik kan je vertellen dat als er een groep is die juist seksuele problemen heeft het christenen zijn. Dat heeft alles te maken met de negatieve kijk op seksualiteit van het christendom. Het resultaat na 2000 jaar is dat we er niet meer mee uit de voeten kunnen. Het knelt. Die negatieve kijk op seksualiteit is niet in overeenstemming met Gods bedoeling met seks. We moeten de kijk op seks van kerkvaders als Augustinus (4de eeuw na Christus) eens loslaten. En als we dat doen dan moeten we gewoon helemaal opnieuw leren waarom intimiteit en seksualiteit ook al weer plezierig is.

Paradijs

Dat is ook de insteek van De Passiecoach Nederland. Wij zijn niet gericht op seks als consumptie maar op seks als middel om ons individuele bestaan mooier te maken, zinvoller en dynamischer. Daarom ontwikkelen we e-cursussen, workshops en lezingen. We willen helpen nadenken, we willen onderwerpen bespreekbaar maken en zo willen we helpen inzien dat intimiteit, erotiek en seksualiteit geen blokkade is of een berg om tegenop te zien maar je een glimp laat zien van het paradijs.

We merken keer op keer bij mensen dat ze erg gericht zijn op ‘doe ik het wel goed’, ‘mag ik dit wel denken of doen’ of ‘doe ik het wel vaak genoeg?’ Allemaal angst. Voor wat? Voor wie? Te weinig merken we de behoefte om daadwerkelijk te veranderen of om seksualiteit te zien als een fantastische invalshoek door God gegeven en daarom de moeite waard om er überhaupt iets mee te doen. Daarom creëren wij met onze e-cursussen veilige en doeltreffende mogelijkheden. Mogelijkheden om meer en meer die levensvervulling door middel van intimiteit te vinden. Onze e-cursussen zijn actie. Actie is de sleutel tot verandering.

De sleutel

Het programma First-Ladies-First (een versie met en zonder coaching) helpt vrouwen om inzicht te krijgen in het waarom van hun seksuele denken. Eventuele blokkades worden verzameld en een plek gegeven. Je herschrijft als het ware opnieuw je intieme leven zodat je veel plezieriger en vrijer seksueel kunt genieten.

Voor de single man en vrouw is er een e-cursus ‘Leren genieten’. De eerste helft van de e-cursus is een stapsgewijze uitleg waarom het voor een single christen geen punt is om seksueel te genieten. De tweede helft gaat over single sekstechnieken.

De basis voor een relatie is communicatie. We hebben twee prachtige invalshoeken:

  • Een e-cursus om ‘intimiteit op te bouwen’. Met deze e-cursus ga je met elkaar in gesprek over tijd, evenwicht, wederzijds vertrouwen, het nemen van verantwoordelijkheid enz.
  • Ons boek ‘Zintimiteit. Handboek voor gelukkige stellen’ geeft veel praktische gespreksstof en oefeningen.

Kortom veel en mooi materiaal om ‘de sleutel’ voor jouw verandering te gebruiken.

1 reactie

  1. sjoerd de jager   •  

    hoi mark en heleen , fantastisch, wat ben ik blij dat jullie het aan durfden om met sexualiteit als onderwerp deze website te beginnen , hartelijk dank voor de eerlijkheid en openheid zo ,n openheid heb ik in mijn leven nog nooit meegemaakt of het moet zijn dat onze voorganger in de baptisten gemeente daar ook zeker een rol in speelt wat zijn openheid op dit gebied betreft , ben heel blij met deze website ondanks mijn leeftijd van 61 jaar jong , om een taboe te door breken , wat dat dan ook maar is en wat ik eigenlijks altijd wil , want ik hou van openheid en eerlijkheid , en niet van schijnheiligheid , behoef ik ook niet anoniem te reageren en durf dat wel in alle openheid te doen , want ik denk dat er vaak problemen zijn/ komen doordat men er niet over spreekt/ zwijgt , terwijl het ons mensen allemaal bezig houd , deze site met allerlei onderwerpen op het gebied van het grootste geschenk wat GOD gegeven heeft aan de mensheid heeft er in mijn /ons leven er wel toe geleid dat het een opgeruimd en vrij gevoel geeft en heb wel vanuit de nieuwsbrieven leren in zien , WAT EEN GROOT GESCHENK ons gegeven is , en dat het een geschenk is en geen ZONDE en dat je daar geen SCHULDGEVOEL bij hoeft te hebben en/of te krijgen . nogmaals hartelijk dank m v g uit dr8888 sjoerd en jannie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.