Dubbel Inkomen Geen Seks

DIGS

Metafoor: Stel je een kraan voor waarop goede waterdruk staat. Je hoeft de kraan amper open te draaien of het water komt er met kracht uit om je glas te vullen. Alles bij elkaar duurde dit misschien 2 seconden. Een kraan waarop minder waterdruk staat moet verder opengedraaid worden om er een fatsoenlijke waterstraal uit te krijgen en de hele handeling tot en met het vullen van het glas duurt zeker 10 seconden. Hier komt het geheim: of er nu goede waterdruk is of weinig waterdruk, BEIDE GLAZEN RAKEN VOL!

DIGS

Is dat geen geweldig nieuws? Beide glazen raken vol, ook zonder stress en druk doen. Maar dat het moeilijk is bewijst wel de schrikbarende cijfers over de hoeveelheid gestreste, vermoeide en overspannen mensen in ons land. De titel Dubbel Inkomen Geen Seks is een metafoor voor drukke en vermoeide mensen. Een druk bestaan en veel te moe om seks te initiëren of om van seks te genieten. Het is complexe materie.

Daarom gaan we in de challenge DIGS (Dubbel Inkomen Geen Seks) stap voor stap werken aan het omzetten van het drukke bestaan in een meer gebalanceerd leven. Dat is een heel proces. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar het kan wel.

Niet alleen drukte en vermoeidheid in combinatie met agenda’s en verplichtingen zijn complex, seks is ook complex. Christenen lijden onder vele obstakels en negatieve gedachtepatronen om van seks te kunnen genieten. Geen wonder, het christendom heeft altijd elke vorm van seksueel plezier, ook binnen de relatie, afgesloten. Nu zitten we met de brokken: schuld, schaamte, angst, geen idee hoe de partner te prikkelen, geen idee hoe bewust opwinding te creëren en altijd die vraag op de achtergrond ‘mag dit wel?” Wil je straks met je nieuwe uitgebalanceerde levensstijl aan seks willen toekomen en hiervan nog genieten ook, dan zul je persoonlijke obstakels moeten overwinnen. Misschien is het nu wel de tijd dat je je schroom afgooit? Schroom is seks met de rem erop.

Met onze challenge willen we je een duwtje in de rug geven op twee fronten, namelijk het vinden van een nieuw levensbalans en meer genieten van seks.

Voordelen van de DIGS-status

Veel, hard en lang werken en een druk leven hebben vinden veel mensen fijn. Denk aan de waterdruk in bovenstaande metafoor: het glas vult zich snel, krachtig en je geniet van het resultaat: een glas vol heerlijk fris water. Daarom kunnen we de volgende voordelen noemen:

  • Je pakt dingen op en ze worden gedaan, dat maakt mensen blij.
  • Je bent gewend aan druk-zijn en mensen voelen instinctief aan dat ze altijd van je op aan kunnen. Dat gevoel bevredigt je emotioneel meer dan je beseft.
  • Je ergert je onbewust aan ‘luilakken’ of aan mensen die de kantjes ervan aflopen; jij pakt het wel op en dan gebeurt er tenminste wat. Alle lof krijg je van je omgeving, dat doet je mens-zijn goed.
  • Waarom zou je als christen nee zeggen? Je dient, helpt, vergadert, werkt, regelt, organiseert. Misschien weet jij ook goed wat je wilt en dan ga je er natuurlijk ook voor. Je christen-zijn zo vorm geven is een heerlijk christelijk gevoel.

Nadelen van de DIGS-status

Er zitten ook nadelen aan een DIGS-status. De nadelen zijn o.a.:

  • Werkdruk en – last geeft stress. Stress zorgt voor vermoeidheid.
  • Geen nee durven zeggen tegen baas, partner of dominee/voorganger. Werkdruk neemt toe en daardoor vermoeidheid.
  • Het gevoel geen tijd meer te hebben voor jezelf. Emotionele stress geeft vermoeidheid.
  • Het gevoel hebben er alleen voor te staan in sommige verantwoordelijkheden. Dit is een vorm van irritatie en onderdrukte boosheid. Dit zorgt voor vermoeidheid.
  • Geen of weinig seks geeft schuldgevoelens naar partner. Seks hoort binnen een relatie en jij of jullie kunnen dat niet aan elkaar geven nu. Schuldgevoel genereert vermoeidheid.

Omgekeerd Kortjakje-syndroom

De nadelen van je DIGS-status kunnen we samenvatten met de term het omgekeerde Kortjakje-syndroom. Vrij geïnterpreteerd:

Altijd is [vul je naam in] aan het werk, Midden in de week, maar zondags is [vul je naam in] ziek.

Begrijp je? Als je te veel werkt of te druk bent dan kun je gewoon doorgaan en heb je geen tijd voor kwaaltjes of om ziek te worden. (Hoe dat kan wordt uitgelegd in de challenge). Maar dan die vrije avond, vrije dag of kortere of langere vakantie, dan heb je kwaaltjes, ben je ziek of ben je zo moe dat dat hele seksgedoe volstrekt geen prioriteit heeft. Met een vrije dag of avond start automatisch je afkickfase, je adrenaline niveau daalt immers? Maar afkick proces afmaken gaat niet, want de volgende morgen gaat alweer de wekker.

Verdiep je eens in deze materie en volg de challenge Dubbel Inkomen Geen Seks.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.