Geef jouw intimiteit je stem

Geef jouw intimiteit je stem

Als het gaat om intimiteit zou een mooi streven voor 2016 kunnen zijn om je unieke veelkleurige persoonlijke intimiteit en seksualiteit een stem te geven. Jouw stem. Om te gaan ontdekken en verwoorden, in eerste instantie voor jezelf, of intimiteit in jouw leven een druppelend kraantje is, een traag stromend riviertje of een vrolijke fontein.

Voorstelling

Geef jouw intimiteit je stem. Je stem geven aan jouw intieme gedachten en gevoelens is confronterend. Je kunt dit doen door dat op te schrijven, te tekenen of te schilderen. Begin niet al te rationeel, maar verwoord eerst maar eens hoe je jouw intieme persoonlijkheid zou willen benoemen of schilderen. Je kunt denken aan de hierboven genoemde druppelende kraan, de traag stromende rivier of de vrolijke fontein. Maar andere voorstellingen zijn natuurlijk ook prima. Hierna kun je gaan bedenken wat de redenen zijn waarom je juist voor jouw voorstelling hebt gekozen. Heeft het met je opvoeding te maken of met het feit dat seks vroeger (en misschien ook nu) een taboe was? Hoe dan ook, als je deze gedachten een stem geeft weet je al snel wat je zou kunnen doen om te vernieuwen en te veranderen met alle positieve gevolgen van dien. Dat veranderen zou kunnen beginnen met een van de mogelijkheden op deze site. Kijk maar eens naar het materiaal aan e-cursussen e.d.

Geef jouw intimiteit je stem

Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelden christenen tegenkom die hun intieme- of seksuele leven vergelijken met een vrolijke fontein, als ze er al over willen praten natuurlijk. Ze ervaren seks als saai, voorspelbaar en weinig energie gevend. Er is ook angst voor nieuwigheden en angst om hierover te praten. De pornoverslaving is een geheim en de lage libido van de vrouw/man wordt geaccepteerd als een voldongen feit.  Seks is meer een soort vijand dan een energie gevende bron. En, zeg nu eerlijk, als God seksualiteit geeft aan mensen dat zo prachtig, krachtig, veelkleurig en vrolijk is, waarom houden wij dan nog de deksel op die bron?

Ik krijg naar aanleiding van mijn blogs op deze en andere sites regelmatig e-mails. De strekking van deze e-mails zijn: “Ik durf niet openlijk te reageren op je blogs, maar ik wil zeggen dat ik er erg blij mee ben. Een openlijke reactie zou betekenen dat mensen die ik ken en jouw blogs ook volgen mijn reactie kunnen lezen. Daar ben ik bang voor. Ik vind het al moeilijk om onderwerpen bespreekbaar te maken met mijn man laat staan iets openlijk te zeggen als reactie op je blog.”

De volgende hartenkreet vind ik de moeite waard om te vermelden, onder meer omdat ik ook reacties krijg van mensen die zeggen dat er met christenen en seksualiteit niets aan de hand is.Verschillende elementen heb ik weggelaten om anonimiteit te waarborgen.

Blij evangelie?

“Ik lees je blogs met belangstelling. Ik heb ook je e-cursus ‘Vrouwen geniet’ gelezen. Er ging een wereld voor me open. Het is niet gemakkelijk om dat wat je schrijft te integreren in mijn leven, omdat mij het tegenovergestelde is aangeleerd, maar ik weet wel dat je gelijk hebt. Het is niet alleen lastig om nieuwe gedachten te integreren, ik vind het zelfs lastig om er met mijn beste vriendin of met mijn man over te hebben. Ik heb geen zin in weer een christelijke berisping, een ‘preek’ dat ik op de verkeerde weg zit of dat ik niet heilig zou leven. Ik ben zo moe van dat christelijke vingertje. Alsof het normaal is om met permanente schuldgevoelens rond te lopen. Ik ben geen non, ik geloof niet in het celibaat, ik ben geen engel en dus seksloos. Ik ben een extraverte, levenslustige, reislustige en gezellige vrouw, echtgenote en moeder. Tegelijkertijd voel ik me schuldig als ik erotisch fantaseer, voel ik me schuldig en zondig als ik masturbeer, voel ik mij door en door slecht als ik nieuwe lingerie koop om mijn man te plezieren en voel ik me zondig als ik erotische opwinding ervaar in mijn lichaam. En zo kan ik doorgaan. Is dat het? Is dat de bedoeling? Tjonge wat een blij evangelie!”

2016

Wauw, begrijp je dat wij als De Passiecoach Nederland ook in 2016 weer hard aan de slag gaan om ruimte te creëren voor een van de mooiste gaven die God heeft gegeven, namelijk seksualiteit?

Reageer ook op mijn blogs en ja, dat kan buiten de blogs om via het contactformulier.
Durf je mijn site te promoten bij anderen? Graag.
Ik zou het heel fijn vinden als je je verwoording, tekening of schilderij (zie blog hierboven) naar mij e-mailt.

Een inspirerend 2016 toegewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.