Gelukkig met een vaste relatie!

liefde en opwinding
Het Kinsey Institute onderzocht dat mensen met een vaste en langdurige relatie seksueel gelukkiger zijn dan mensen die gaan voor losse seks. Een van de redenen hiervoor is dat partners steeds vaardiger worden om hun partner seksueel tegemoet te komen.
 
Waarom kennen vaste partners meer seksuele tevredenheid en hebben ze een hogere seksfrequentie dan mensen met losse partners?
 
1. Ze voelen respect en voelen zich begrepen door hun vaste relatie. Vaste partners hebben geleerd om gevoelig te zijn voor de signalen van hun partner.
  • Ze luisteren om te horen en niet om te antwoorden.
  • Er wordt gecommuniceerd om de dagelijkse bezigheden zo prettig mogelijk te laten zijn voor elk van hen. Partners voelen zich partners, spelers in één team.
  • Alle stellen leven wel eens langs elkaar heen en voelen zich dan alleen. Stellen in een vaste relatie krijgen het voor elkaar om snel te overleggen en gedachten en activiteiten weer op elkaar af te stemmen.

2. Ze reageren positief op elkaar ook als een van beiden geen zin heeft. Zin hebben in seks varieert en soms zijn er hele seizoenen waarbij beide partners verschillen in verlangens.

  • Meer of minder zin. Gelukkige stellen verwachten niet van elkaar dat de zin in seks altijd gelijk loopt. Ze overleggen hoe beide libidoverschillen toch iets voor elkaar kunnen betekenen. Het is niet ‘ik heb nu geen zin. Klaar.’ Het is zoeken naar wat er toch mogelijk is als de zin wat minder is, om de andere partner tegemoet te komen. De partner met op dat moment de hoogste libido zegt niet ‘het is alles of niets’. Deze partner zoekt naar mogelijkheden om zijn zin bij te stellen en het prettig te maken voor de andere partner.
  • Als beide partners hebben geleerd om transparant te zijn over hun gevoelens en behoeften dan vindt er zelden complete seksuele afwijzing plaats. 

3. Ze houden hun individuele levens boeiend.
Ook in het dagelijks leven doen deze stellen moeite om avontuurlijk en boeiend te leven en blijven ze elkaar van intimiteit, zoals aanraking, voorzien.

  • In langdurige relaties raakt de sekstank leeg als beide partners alleen gaan voor veiligheid, vertrouwen en voorspelbaarheid. Het is belangrijk, en tevreden stellen lukken dit, om ten aanzien van intimiteit, erotiek en seksueel genot te blijven ijveren voor avontuur, afwisseling, nieuwigheden en durf.
  • Hun credo is: nieuwe dingen uitproberen, nieuwe uitdagingen uitproberen, nieuwe ideeën uitproberen. Kortom: vitaliteit.
 
Of, zoals Mark Twain het zegt: “Twintig jaar vanaf nu zul je meer teleurgesteld zijn door de dingen die je niet deed dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi de ankers los. Zeil weg van de veilige haven. Vang de wind in de zeilen. Verken. Droom. Ontdek.”

1 reactie

  1. filmi full izle   •  

    Asking questions are actually nice thing if you are not understanding something entirely, but this article offers pleasant understanding yet. Julia Zane Kuster

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.