In bloei staan

In bloei staan

Sta jij nog wel eens in bloei? Seksueel in bloei staan voor je partner? Kijk om je heen, heesters en bloemen staan in knop, klaar om tevoorschijn te komen. En wat is het moeilijk soms om bij je partner tevoorschijn te komen. Maar het kan. Het is willen, kiezen, praten, veranderen en bloeien.

In de knop

Als een bloem in de knop zit dan is de volledige potentie van de bloem al in die knop aanwezig. Het is een soort voorfase. Bijna onzichtbaar en onmerkbaar heeft het bloemwonder zich in de knop voorbereid. Op een goed moment is het zover, de beschermende laag van de knop om de bloem heen valt af en de bloem barst open. De bloem komt tevoorschijn en laat zo zijn ware aard zien. Wat een prachtige metafoor voor onze intimiteit en seksualiteit.

Voorfase

Je kunt natuurlijk zeggen dat de periode voor je eerste sekscontact de voorfase is. Ik zou willen zeggen dat alles voor je eerste sekscontact de voorbereiding is geweest om open te bloeien en tevoorschijn te komen tijdens je eerste stappen in het avontuur dat seks heet. Maar het punt is dat niemand van ons echt wordt voorbereid op seks als deel van je persoonlijk karakter. Dus ja, ons leven tot het eerste sekscontact is dan misschien te vergelijken met de voorfase van een bloem in de knop, maar komen we ooit echt tevoorschijn?

In bloei staan

Ik hoor het keer op keer in de coaching dat men wel enigszins tevoorschijn komt, maar in bloei staan, dat niet. En omdat dat maar niet lukt verdwijnt de bloei helemaal en verwelken sommigen een beetje en eten ze liever chocolade dan genieten van seks. Alleen de hoognodige seks vindt nog plaats zodat de bloem niet volledig knakt, maar groeien en bloeien met elkaar zodat je persoonlijkheid volledig tot uitdrukking kan komen tijdens de intieme momenten dat is hocus pocus.

Tips

Met VIVA en Libelle tips of verhalen in Men’s Health red je het niet. Deze tips gaan uit van armzalige seks, erop en eraf, hij wil altijd en zij ook, en tien tips hoe je stomende seks kunt beleven. De mensen lezen het en dromen erover, maar doen er niets mee omdat het niet haalbaar is. Het gaat niet om tips, maar om het veranderen van je denken, je principes, je geloof en het verwerken van je schaamte. Dat is een proces.

Willen

Dat proces begint met willen. Willen is lastig als je niet weet wat je zou moeten willen. Je hebt immers misschien alleen aan het begin van je relatie bevredigende seks meegemaakt, maar daarna ontstond toch al vrij snel voorspelbare seks. Ga dan nog maar eens willen om dat te veranderen en je weer kwetsbaar op te stellen. Opeens te moeten vertellen aan je partner wat je wel en niet fijn vindt.

Maar je kunt ook willen vanuit geloof. Geloof is iets zien wat er nog niet is maar wel kan komen. Het kan anders, het kan mooier, het kan gepassioneerder en je kunt weer bloeien voor jezelf en je partner. Het kan en je wil het. Het geeft energie aan jezelf en je geeft energie aan je partner.

Niet iedereen wil! Je aarzeling is te groot, je bent te bang voor verandering. Kies er dan voor om eerst eens gewoon een ontspannen gesprek te hebben met ons. Gewoon je situatie verkennen. Er gebeurt dan nog niets. Het kan goed zijn om eerst te biechten, je hart te luchten voordat er ruimte komt om te veranderen.

Kiezen

Als je wil, als jullie samen willen, dan moet je je weg kiezen dat leidt naar verandering. Een weg is bijvoorbeeld de e-cursus Intimiteit-jullie energiegevende bron. Natuurlijk spreken we over onze eigen mogelijkheden. Ken jij andere laagdrempelige en diepgaande e-cursussen inclusief e-coaching dat levensveranderend is op seksgebied? Ik ook niet. In christelijk Nederland is er niet zoveel anders want velen geloven niet in seks dat past bij je karakter en zeer bevredigend voor je relatie is. Natuurlijk mag je genieten van de kerkelijke leiders, maar hoe en wat dat zoek je zelf maar uit. Maar pas op, niet te gek.

Praten

Velen willen best veranderen. Dat zien we aan het succes van ons jaarprogramma Intimiteit-jullie energiegevende bron en de andere cursussen. Maar wat moet je dan bespreken? Waar moet je het dan over hebben? Dat is het mooie van onze e-cursussen, wij geven altijd kennis, vragen en opdrachten. Stap voor stap leer je jezelf kennen, je partner kennen en gaan jullie samen praktisch opnieuw het seksavontuur aan. Hoe mooi is dat? Je niet verstoppen, maar je voorbereiden om weer tot bloei te komen, voor elkaar. Je eerste seksuele liefde weer gaan beleven.

Veranderen

In dat veranderproces kom je natuurlijk van alles tegen. Dat is mooi. Dat geeft weer stof tot nadenken en onderwerpen voor gesprek. Maar het mooie is dat jullie dat niet alleen hoeven te doen. Elke cursus gaat gepaard met e-coaching. Gewoon jullie vragen stellen en de antwoorden meenemen in jullie veranderproces.

Bloeien

Als je een e-cursus ziet als de voorbereiding op groei en bloei dan heb je een mooie, diepgaande en soms intensieve voorbereiding. Je wordt een knop. Elke knop barst een keer open. Niet tijdelijk of even, maar met de principes die je geleerd hebt tijdens de cursussen kun je in elke fase van je leven bevredigende seks beleven door toepassing van de principes. Een cursus voor langdurig seksueel geluk.

Laat maar horen of je wilt groeien en bloeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.