Jouw stem

ik voel mij begrepen

Mag ik een belangrijk inzicht met je delen? Ten minste, ik vind het een eyeopener, jij vindt het misschien een open deur. Jouw leven is nu, je kunt niet afwachten. Hoe vond je het? Het blijft verbazend hoezeer wij wachten op de dag van morgen om iets te veranderen. Er is altijd wel iets waarom we het vandaag niet aanpakken.

Morgen …

Zo is het met investeren in intimiteit en seksualiteit ook. Nog nooit hebben we fatsoenlijke voorlichting genoten. Niemand heeft ons ooit verteld dat we bevredigende seksualiteit moeten leren. Er is niemand geweest die gezegd heeft dat we intimiteit kunnen ontwikkelen die specifiek bij ons past. En toch laten we dat hele intieme en seksuele leven op zijn beloop. Het komt wel een keer, morgen. Want morgen hebben we het minder druk. Morgen gaan de kinderen het huis uit. Morgen zijn we minder moe. Morgen gratis knippen. Ken je die? Morgen gaan we eens echt investeren in intimiteit. Ken je die ook?

Risicomanager

Iedereen heeft een intieme risicomanager die bepaalt wat je wel of niet aanpakt. Je risicomanager is jouw vermogen om diverse belangen af te tasten alvorens je iets wel of niet gaat doen. Waarschijnlijk is jouw risicomanager, net als alle andere risico managers, een klein beetje een bangerikje. Weet je hoe dat komt? Je interne manager put voor al die belangenafwegingen vooral uit je intieme geschiedenis, vanaf gisteren tot langer geleden. Ik denk dat ook jouw intieme geschiedenis niet bol staat van positieve, inzicht gevende en verrijkende seksuele kennis waardoor seksualiteit voor jou geen groot feest is. De oplossing is om je geschiedenis te gaan ‘herschrijven’ met nieuwe ervaringen. Hoe meer positieve kennis en ervaringen je verzamelt des te meer positief materiaal en voorraad je risicomanager heeft om uit te putten. Morgen wordt dan vandaag, omdat je risicomanager niet meer kiest op grond van angst, maar op grond van kennis, positiviteit, liefde en zelfverzekerdheid.

Jouw stem

Jouw risicomanager werkt vooral in je binnenste, in je hoofd, in je hart. Niemand ziet welke afwegingen hij/zij maakt en op grond waarvan. De risicomanager laat zich vertegenwoordigen door een stem, jouw stem. Die stem wordt gehoord. Ga maar eens voor jezelf na. Ben jij iemand die zich uitspreekt over intimiteit, seks of verlangens? Nee? Dan leeft jouw risicomanager nog in het huis van angst en zegt hij tegen jou: “Je kunt toch ook morgen beginnen met het opbouwen van positieve ervaringen of nieuwe intieme kennis?’

Oefening

Teken drie vakjes. In het eerste vakje schrijf je zwijgen. In het tweede vakje schrijf je mompelen. In het derde vakje schrijf je spreken. Neem als voorbeeld het thema ik wil meer van intimiteit genieten. In welk van de drie vakjes plaats je op dit moment dit thema?

 

We zijn in deze serie blogs aan het leren onze persoonlijke unieke seksualiteit ruimte te geven.
DOE JE MEE?
Een persoonlijke reactie uit je eigen leven onder deze blog bemoedigd anderen.

Lees ook Blog 1. Ontsteek jouw innerlijk vuur.

Lees ook Blog 2. Thuiskomen bij jezelf.

Lees ook Blog 3. De grote rond bal.

2 reacties

  1. Pingback: De Passiecoach NederlandBevrijd jezelf

  2. Pingback: De Passiecoach NederlandJij bent je lichaam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.