Van saai naar hot

van saai naar hot

Toen ik een keer in een groep het statement maakte dat je regelmatig moet zorgen voor groei in elk gebied van je leven, reageerde iemand: “Seksueel toch niet? Na 15 jaar huwelijk heb je het echt wel gehad hoor?”

Ik heb dat niet beaamd. Heleen en ik zijn 41 jaar getrouwd en met vallen en opstaan is intimiteit en seksualiteit voor ons nog steeds een feestje, zeg maar FEEST! In elk leven en elke relatie wordt de saaiheid op een gegeven moment manifest. Niet opeens, want het gaat langzaam, maar er komt een moment dat je je bewust wordt van de voorspelbaarheid in bed.

Saai

Voorspelbaarheid heeft gevaarlijke kanten. We noemen dit GAAP-seks. Gaap-seks is:

  • Elke keer seks op dezelfde manier. “Ik raak hem aan, hij raakt mij aan. We doen dit drie keer en gaan dan verder. Bla, bla, bla …”
  • Elke keer op dezelfde tijd. Donderdag na 22 uur.
  • Elke keer op dezelfde plaats. In bed, in het donker en onder het dekbed.

Omdat er over het algemeen tussen man en vrouw niet gesproken wordt over hun kwaliteit van seks, vinden er ondergrondse ontwikkelingen plaats. Ik chargeer: De vrouw gaat uit van wederzijdse liefde en is ervan overtuigd dat haar man redelijk tevreden is met hun wekelijkse seks. Hij zegt althans niet dat het niet zo is en zij vraagt er niet naar. De man prijst zich inderdaad gelukkig met zijn wekelijkse onderhoudsdosis maar hij wil ook spannende seks. Hij wil iets beleven. Hij wil het eens anders, maar durft dat niet aan te kaarten. Porno biedt hem de nodige afwisseling en opwinding.

Recept

Alles kan saai worden. Het koken in de keuken kan bijvoorbeeld saai worden. Toch koken we dag in en dag uit op dezelfde manier. We praten er niet over, want we hebben in ieder geval te eten. Iemand zei eens: “Als ik na vijftien jaar huwelijk nog steeds dezelfde recepten zou koken als aan het begin van mijn relatie, dan zou ik net zo goed een kookrobot kunnen kopen, als die bestonden. Zonder fantasie, zonder persoonlijke aandacht en zonder afwisseling.”

Wat waar is in de keuken geldt ook in bed. Elke ‘seksmaaltijd’ heeft een ander recept nodig. Is de seksmaaltijd nog hetzelfde als aan het begin van je huwelijk? Gooi a.u.b. dat sekskookboek dat je al ‘eeuwen’ hebt eens weg en gebruik een andere!

Hooglied: van saai naar hot

Geloof je in God? De Schepper van seks? Laten we dan eens Zijn inspirerende sekskookboek erbij pakken: Hooglied. In mijn boek Zintimiteit wijd ik een hoofdstuk aan de erotische teksten in Hooglied. Je zult verbaasd staan. Ben je er klaar voor?

1. Creatief gebruik van geur.

Hooglied 1:3: “Heerlijk van geur zijn uw oliën”, zegt de jongen. Let op het meervoud. Zij zegt: “Mijn geliefde is mij een tros van hennabloemen.” Ze heeft het hier zeg maar gerust over het equivalent van Jean Paul Gaultier Le Male – Eau de Toilette (40 ml. Rond de € 50,-).

Ze lijkt wel een geurprofessional als ze durft op te scheppen in 1:12: “Zolang de koning aan zijn tafel is, geeft mijn nardus zijn geur.” Uit Nardus werd zeer kostbare geurende olie gewonnen.Bewust gebruik van geur. Oei.  In onze ‘Rond de Tafel’-slaapkamergeheimen zeggen we: “Reuk is biologisch gezien ons krachtigste zintuig omdat het vrij direct verbonden is met ons limbische systeem dat verantwoordelijk is voor onze herinneringen en emoties. De andere zintuigen moeten een langere weg afleggen.”

Ruikt je slaapkamer naar zweetsokken of naar een heerlijke geur dat associaties oproept naar eerdere fijne seksmomenten. Streel je je partner met droge handen of staat er een flesje lekkere olie in de buurt. Saaiheid hoeft niet, je kunt kiezen voor meer persoonlijke aandacht.

Alleen al rozenblaadjes op het bed doet het hart opspringen, en dan heb je in feite nog niets gedaan. Je roept verwachting op en dat stimuleert de opwinding.

2. Creatief gebruik van woorden.

Hooglied 1:15 (BGT): “Je bent zo mooi, vriendin van me, je bent zo mooi! Je ogen zijn zo zacht als de ogen van een duif.” Let erop dat je niet alleen in bed dit soort woorden gebruikt, maar ook tussendoor. De jongen zegt in Hooglied 2:2 (BGT): “Zo prachtig als een lelie tussen het onkruid.” Maar ook zij kan er wat van in 2:3: “Zo mooi als een appelboom tussen andere bomen.” De laatste zin is ronduit seksueel: “Ik wil met mijn tong zijn zoete vruchten proeven.” In oosterse literatuur is de appelboom een metafoor voor een man. Als het meisje dan zegt dat ze zijn vruchten wil proeven dan weet je het wel (hoop ik).

In een sfeer van geurige opwinding en handen druipend van olie stimuleren ze elkaar met erotiserende en complimenterende woordjes. Ze komen op stoom en de woorden worden heter. Hooglied 7:7 (BGT): “Je borsten lijken wel op druiventrossen. Ik wil wel in die palmboom klimmen en me vasthouden aan zijn takken.”

En zo kan ik doorgaan. Het hele seksfeest tussen de jongen en het meisje ontvouwt zich voor onze ogen in Hooglied.

Zoek zelf maar eens naar of denk over:

3. Creatief met dans, (bewegen, spelen).

4. Creatief in planning.

Het meisje neemt initiatief om een weekend naar het platteland te gaan: 7:11-14.

5. Creatief met plaats.

Buiten, wijngaard: 7:13.

 

Hoezo saai? Hooglied is HOT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.