Schepper

Je bent de schepper van je eigen leven. Schrijf dat eens groot op de spiegel of op de muur van je slaapkamer? “Ik ben de schepper van mijn eigen leven!” Een groot deel van jouw keuzes bepalen je leven. Misschien is het nu de tijd om de schepper te worden van je eigen intieme, erotische en seksuele leven! Niet meer je partner of de omstandigheden de schuld geven. Maar ook niet meer gericht zijn op dat wat je niet hebt of wel hebt gehad maar is verdwenen.

Ben je single dan verlang je naar een relatie. Heb je een relatie dan ben je weer jaloers op de singles. We zijn vaak gericht op het negatieve. Zou dit nog een oerinstinct zijn om te overleven? Gedachten die gericht zijn op een tekort of een gemis helpen je intieme opwinding om zeep. Vooral vrouwen kunnen deze gedachten al ruim van tevoren hebben zodat opwinding vaak niet op gang komt.

Maak deze zin maar eens af: “Ik belemmer mijn intieme opwinding als ik denk aan/over …..”

Breng nu een ommekeer in je relatie. Overwin je angst om jezelf aan te spreken op verandering. Verstop je niet langer. Nu kan het.

1. Fantasie.
Fantasie zet je ‘hersenthermostaat’ aan. Een bepaald gedeelte in je hersenen wordt actief in het produceren van o.a. dopamine als je gaat fantaseren of intimiteit. Dit door God bedachte mechanisme kun je gebruiken om alvast te fantaseren over de geweldige avond die gaat komen met je partner. Het voordeel van fantasie is dat je overdreven kunt fantaseren. Bijvoorbeeld dat je partner tien keer meer sexy is dan Mr. Grey en dat zelfs zonder te slaan. Niet rationeel bedenken, maar fantaseren.
Jij bent de schepper over je eigen fantasie. Fantaseer!

2. Positief.
Om van spannende en uitdagende intimiteit een levensstijl te maken is het nodig dat jij anders gaat leren denken. Sommige mensen vinden het heel vervelend als hun negatieve gedachte, opmerking of houding doorbroken wordt door een positieve opmerking van een ander. Ze vinden dat ze recht hebben op negativiteit op grond van wat ze hebben meegemaakt. Een ander moet niet het lef hebben om dit recht met een positieve opmerking te ontkennen. Wat je wel kunt doen is bij jezelf dit recht ontzeggen. Tegen jezelf zeggen dat je geen recht hebt om negatief te blijven op grond van een negatief verleden, maar dat het je opdracht is om te bouwen aan een positieve toekomst, ter wille van je partner, kinderen, familie, vrienden enz. Elke negatieve gedachte bij jezelf beetpakken en vervangen met een positieve gedachte.
Jij bent de schepper over je gedachten. Denk positief!

3. Ken jezelf.
Maak deze zin eens af? “Ik raak opgewonden van/als ……” Denk je dit überhaupt wel eens? Ken jij jouw opwindingstriggers? Opgewonden raken is niet de taak van je partner! Opgewonden raken is jouw taak. Jij kiest voor opwinding en je schept zelf de voorwaarden om dat te gaan beleven.
Jij bent de schepper over jouw opwinding! Wind jezelf op!

4. Actie.
Brand het intieme vuur in jou? Permanent? Als je jouw vuur een cijfer zou moeten geven van 1 (laag) tot 10 (hoog), hoe zou je dan scoren? Wist je dat jij zelf verantwoordelijk bent voor dat cijfer en niet je partner?
Jij bent de schepper van je eigen vuur. Wees vurig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.