Te moe voor seks

te moe voor seks

In de blog van vorige week schreef ik over sekskillers en vroeg ik om reacties en ook de poll op de homepage gaat hier over. Uit alle reacties (waarvoor dank) blijkt ‘vermoeidheid’ of ‘te moe voor seks’ op nummer 1 te staan en dat blijkt momenteel ook uit de poll.

Ik kies één reactie en daarna één tip uit de diverse ontvangen reacties en tips. Ik deel ze anoniem.

Te moe voor seks

Bij ons is vermoeidheid de oorzaak en daar worden we langzamerhand geïrriteerd van. Door heel bewust tijd vrij te maken voor elkaar blijven we op elkaar afgestemd. We hebben gemerkt dat we er wel over moeten blijven praten. We willen de intimiteit niet opgeven. We hebben elkaar nodig om te overleven en daar hoort intimiteit ook bij. Ook na ruim 30 jaar huwelijk.

Plannen

Als tip heb ik: plannen! Zet het in je gezamenlijke digitale agenda. Wij omschrijven onze intieme moment in onze agenda. De ene keer plan ik de andere keer plant hij. Ook leuk om dat in je beeldscherm als melding te zien verschijnen. Zo kan je er naar uitkijken en naar toe leven. Het helpt mij ook omdat ik niet zo goed ben in spontane momenten.

Vraag

Ik zou de vraag van vorige week graag herhalen omdat we denken dat we hier een belangrijk punt te pakken hebben, vermoeidheid en drukte. De vraag is:

Wat ervaar jij als de sekskiller in jouw relatie?
Kun je positieve ervaringen vertellen over het overwinnen van een sekskiller?
Kun je negatieve ervaringen vertellen over het gevolg van het voortduren van een sekskiller?
Heb je uit ervaring oplossingen bij een sekskiller?

Reageer via het contactformulier. Alles wordt absoluut anoniem behandeld. De resultaten kan ik gebruiken voor het schrijven van blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.