Van saai naar stomend in 6 stappen

Wat gebeurt er met je als je je eigen slaapkamer binnenstapt? Gaat je hart sneller kloppen en denk je dan aan al die fijne en spannende intieme momenten samen? Of ervaar je niets en stap je een neutrale kamer binnen waar het kan vriezen of dooien. Ik zeg wel eens: “slaapkamers zijn net kantoren met een bed erin”. Het is bijna Valentijnsdag en ik wil je een aantal radicale tips geven om je slaapkamer te veranderen in een stomend liefdesnestje. Onderschat deze seksuologische tips niet. Intimiteit komt niet uit de lucht vallen. Intimiteit moet je willen en daarna moet je het zelf creëren. Je bent de schepper van je eigen intieme relatie.

Stap 1. Gooi alles uit je slaapkamer weg wat oud en lelijk is en vervang dit door nieuwe en frisse alternatieven. Weg met de wasmand en de strijkplank. Ook geen tv of tablet op je slaapkamer. Alles wat ook maar enigszins doet denken aan werk of huishouden moet weg. Maar ook alles wat voor jou de associatie oproept van ‘seks is negatief’ moet de slaapkamer uit. Denk aan de foto waarop een familielid vermanend over zijn bril heenkijkt je slaapkamer in of de Bijbel op je nachtkastje die je doet herinneren aan die galmende stem van de dominee die seks vergelijkt met de brede weg naar de hel. Weg ermee. Leg al die spullen maar ergens anders. Zorg dat je een zorgeloze omgeving creëert.

Stap 2. Kies een romantisch thema voor je slaapkamer. Wat is dat voor jou? Een tropisch eiland of een hotelkamer? Een open plek in het bos of die houten hut in de bergen? Waar heb jij met je partner een van je mooiste herinneringen gecreëerd? Probeer elementen hiervan in je slaapkamer te verwerken. Je hebt dan al een mooie herinnering als stimulerende prikkel te pakken.

Stap 3. Vervang je bed. Je wilt niet weten wat voor negatieve invloed een slecht bed heeft op jullie liefdesleven. ‘Rustig Kees, de kinderen moeten niet wakker worden’. Krakende, piepende, te harde, te zachte of doorgezakte bedden zijn een ramp voor creatieve liefde.

Stap 4. Investeer in geraffineerde verlichting. Vrijen in het donker of in het felle licht is killing. Mooie sfeerverlichting roept verlangen op.

Stap 5. Denk aan grote spiegels (hopelijk heb je je schaamte overwonnen), kussentjes en doorzichtige doeken waarmee je kunt spelen.

Stap 6. Zorg voor een speelmandje met daarin massageolie, glijmiddel, blinddoek en je favoriete vibrator. Of denk aan een grote stoel waarin jullie verschillende seksposities kunnen uitproberen.

Neem dit jaar zelf het heft in handen en laat de komende Valentijnsdag de mooiste dag ooit worden met een nieuwe prikkelende slaapkamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.