Verander nee in ja

verander nee in ja

De Canadese seksuologe Robin Milhausen zegt: “We voeden onze kinderen op om seksueel disfunctioneel te zijn, met alle nee-boodschappen die we hen geven over seksuele ziektes, schaamte en angst. En dan, zodra ze achttien zijn, worden ze verondersteld te genieten van hun seksualiteit, orgasmes en seksuele creativiteit. Het slaat nergens op. Geen van de dingen die we in onze opvoeding zeggen of doen of in onze samenleving voorlichten bereidt onze kinderen daarop voor”.

Moreel Medisch Media

De inleiding, Tuininspiratie, schreef ik twee blogs geleden. De groei naar volwassen seksualiteit gaat meestal samen met nee-boodschappen. En deze nee-boodschappen hebben diepe patronen van denken en voelen gecreëerd in ons leven. Deze nee-boodschappen kunnen we onderverdelen in drie categorieën. De morele nee-boodschap, de medische nee-boodschap en de media nee-boodschap. Nee of negatieve berichten over seksualiteit die we overigens krachtiger communiceren naar vrouwen dan naar mannen.

De morele boodschap

De morele nee-boodschap houdt in dat je slecht bent en niet deugd als je seksualiteit fijn vindt, daarin initiatief neemt of geen maagd meer bent. Het aanleren van schaamtegevoelens gaat zover dat we onze genitaliën schaamdelen noemen. Shame on you.

De medische boodschap

De medische nee-boodschap houdt in dat de seksualiteit van een vrouw parallel moet lopen met de seksualiteit van de man. Zo niet dan mankeert ze wat. Heeft de man zin, dan moet zij ook zin hebben. Heeft de man een orgasme dan zij ook gelijktijdig. Anders mankeert ze wat.

De media boodschap

De media nee-boodschap houdt in dat je niet deugd als je niet alles wil uitproberen. Je moet een keer seks hebben gehad als je vrienden ook al seks hebben gehad. Vooral de stilzwijgende druk vanuit de pornografie, vaak via de mannelijke partner, is groot. Standjes of hulpmiddelen, je moet het allemaal gedaan hebben.

Al deze nee-boodschappen zijn onkruid in je seksuele leven en moet uitgeroeid worden. Dat kan met de juiste wil en motivatie.

Verander nee in ja

Vrouwelijke zelfkritiek, ik deug niet – ik schiet tekort naar mijn man – ik wil te weinig, is een van de grootste remmers in seksueel plezier. Sta op, verander nee in ja. JA ik deug – JA ik schiet niet tekort naar mijn man – JA ik mag zijn die ik ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.