Vier houtblokken om je erotisch vuurtje te voeden

vier houtblokken

Uit het leven gegrepen: Harold is een beleefde man met een leuke glimlach en een zachte stem, knap en een tikkeltje ouderwets. Zijn vrouw Ingrid is dol op hem. Hun favoriete vrijdagavond besteding is Catan spelen. Ze hebben een leuk seksleven waarbij Harold meestal de initiator is. Hij is gelukkig met een vrouw die van zijn humor houdt en zijn behoefte aan een opgeruimde badkamer accepteert. Het zijn voorzichtige, attente en introverte geliefden.

Hitte

Als je de vorige blogs over versnellers en remmers nog kunt herinneren dan heeft Ingrid niet veel versnellers waar ze warm voor loopt. De jaren na hun huwelijk was dat anders. Toen was zijn blik voor haar genoeg om weg te smelten en zin te krijgen. Maar nu, acht jaar later en eind dertig, is er van die eerdere hitte niet veel meer over.

Ingrid verteld: “Als hij in het begin van onze relatie achter mij kwam staan in de keuken, als ik aan het koken was, dan begon hij kusjes te geven in mijn nek en smolt ik onmiddellijk weg. Nu is dat anders. Als hij hetzelfde doet, dan reageer ik met een opmerking dat ik aan het koken ben. Wat schort er aan mij? Ik houd nog evenveel van hem. Is er een soort opwindingstank die nu leeg is?”

Context

Mijn antwoord zal de trouwe bloglezer kunnen raden. Er is niets mis met Ingrid. Het enige dat anders is zijn de omstandigheden. De context is anders dan aan het begin van de relatie.  Er bestaat geen opwindingstank die dan weer vol en dan weer leeg is. Je kunt het beter vergelijken met een vuurtje. Het vuurtje smeult eigenlijk altijd, maar of het smeult of dat de houtblokken heerlijk behaaglijk knetteren, dat wil nogal eens verschillen. Dat hangt van een aantal factoren af. Die factoren noemen we de context. Staat er bijvoorbeeld een veilige windscherm voor de open haard en kan het vuur daardoor volop branden? Zijn er genoeg verse houtblokken aanwezig om regelmatig op het vuur te gooien? Als Harold en Ingrid deze vier houtblokken op voorraad hebben dan kunnen er weer genoeglijke vurige avondjes beleefd worden. 

Vier houtblokken om het erotisch vuurtje van Ingrid te voeden.

Eerste houtblok: Emotionele zekerheden.

Een gevoel van liefde, veiligheid, persoonlijke aandacht van de partner, voldoende lichamelijke aanrakingen gedurende de dag en een gevoel van speciaal te zijn.

Uitleg: Het is belangrijk om na een aantal jaren huwelijk te voorkomen om elkaar als een meubelstuk te zien. Je voelt dan niet echt meer die persoonlijke tintelingen voor elkaar, maar je drijft op voorspelbare patronen en rituelen. Dat is heel wat anders.

Tweede houtblok: Expliciete erotische signalen.

Elkaar seintjes geven, geraffineerd of expliciet, dat uitdrukt dat je je partner mooi vindt, van hem/haar houdt en zin hebt in hem/haar. Niet pas om tien minuten voor het slapen gaan, maar de hele dag door.

Uitleg: Het is belangrijk om niet alleen te vrijen als je op het laatste moment voor het slapen gaan zin krijgt. De ander is dan meer een gebruiksvoorwerp om in jouw behoeften te voorzien, in plaats van een volwaardige partner.

Derde houtblok: Uiterlijke verzorging.

Een verrassend lekker geurtje opdoen als je je partner verwelkomd na een dag werken of je opdoffen/opmaken voor een romantische wandeling.

Uitleg: Het is belangrijk om je regelmatig te verzorgen of om lekker te ruiken terwille van je relatie. Het is verbazend hoe snel de persoonlijke aantrekkelijke verzorging verdwijnt als man en vrouw elkaar hebben veroverd.

Vierde houtblok: Romantische liefdesuitingen.

Net doen of je elkaar weer wilt veroveren, daarmee kun je het vergelijken. Een massage, een kaartje op het kussen, een Whatsappje, een duur bonbonnetje in een doosje enz. De ander een speciaal gevoel geven.

Uitleg: Je kunt nog zo lief zijn voor elkaar, maar als je op dezelfde manier lief bent voor elkaar als 5 jaar geleden dan is het geen liefde meer, maar ervaring, routine en een vanzelfsprekendheid. Dan is het geen houtblok meer dat het vuurtje opstookt.

Plumpudding

Seksuele relaties van het ene na het ander echtpaar zakken als een Engelse plumpudding in elkaar. Er zijn geen ingrediënten meer die het liefdesleven body geven behalve inhoudsloze routine, behoeften en rituelen. Tussen Harold en Ingrid leek niets mis te zijn. Volop liefde en intimiteit. Daarom vond Ingrid het ook zo gek dat haar opwinding was verdwenen. Maar hun liefde en intimiteit dreven op ervaring en routine. Er zat geen greintje verrassing of persoonlijke aandacht meer in. Dat zijn enorme opwindingsremmers. Je kunt dan wel een kusje in de nek geven, maar als je tien jaar lang dezelfde kusjes geeft in dezelfde nek, dan verdwijnt de opwinding. Dan voelt ze zich echt niet meer speciaal!

Liefde blijft levend als je regelmatig nieuwe en verrassende signalen uitzend die zeggen: ik zie je, ik voel je, ik hoor je, ik ruik je en ik proef je. Gooi in dit warme weekend weer eens een houtblok op het smeulend vuurtje en laat de erotische liefde zegevieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.