Vijf verrassende orgastische inzichten

vijf verrassende orgastische inzichten

In onze westerse cultuur wordt veel nadruk gelegd op het orgasme. Natuurlijk niet helemaal onterecht, want als je in staat bent een orgasme te beleven dan ervaar je dit meestal als een hoogtepunt. Toch wil ik je een andere kant laten zien in deze blog en je vijf verrassende orgastische inzichten geven.

Orgasmeloos

Magazines hebben regelmatig schreeuwerige koppen als het geheim van meervoudige orgasmen of de kom-keer-op-keer handleiding. Ze gaan echter voorbij aan onderzoekgegevens dat veel vrouwen niet of zelden van een orgasme kunnen genieten. Deze vrouwen krimpen ineen als ze dit soort titels zien. Om het aantal vrouwen aan te duiden die nooit of zelden van een orgasme genieten hanteert men meestal het kwart. Dat komt omdat decennia aan onderzoeken aantonen dat het meestal gaat om een kwart van de totale hoeveelheid volwassen vrouwen die orgasmeloos door het leven gaan. Bij een van de grootste Amerikaanse onderzoeken twee decennia geleden ging het toentertijd om 68 miljoen vrouwen!! Als we dat omzetten naar het aantal volwassen vrouwen vandaag de dag in Nederland dan praten we over 1,2 miljoen vrouwen die het orgasme als hoogtepunt praktisch niet kennen!!

De dans van de onderlinge liefde

Het is echter mijn mening dat het doel van relationele seks niet het penetreren en het orgasmeren moet zijn (dat is alleen noodzakelijk als je een kinderwens hebt) maar wat ik noem: de dans van de onderlinge liefde. Penetratie en orgasme zijn dan bonussen en geen doelen.

Mannen hebben grote moeite om, ik chargeer, seks in een breder perspectief te plaatsen. Geen wonder, we hebben nooit in onze religieuze (lees: christelijke) westerse cultuur mogen praten over seksueel genot als doel op zich, laat staan dit te ontwikkelen. Seks was alleen noodzakelijk om een gezin te stichten, verder niet. En seks (om een gezin stichten) was een mannending omdat, zo zei men, dat nu eenmaal de mannelijke natuur is. Dit is een van de redenen waarom het mannelijke seksuele gedrag, nog steeds, vrij primitief is gebleven: penetreren, orgasmeren, klaar, wachten op de volgende sessie.

Als we het toch over de natuur hebben, vrouwen kunnen seks wel in een breder perspectief zien. Maar dat hebben ze nooit gemogen en dus praten ze er niet over, hebben ze zich niet kunnen ontwikkelen hoe ze hierin kunnen groeien en doen ze liever aan genadeseks (Zintimiteit, blz. 66) dan het bespreekbaar te maken.

Vijf verrassende orgastische inzichten

In deze blog wil ik vijf verrassende orgastische inzichten met je delen die jou en jullie kunnen helpen seks in een breder perspectief te zien. Vind ik recht toe recht aan seks niet goed meer dan? Natuurlijk wel, sterker nog, we hebben daar een tweetal nuttige challenges over gemaakt hoe je meer kunt genieten van je orgasme. Deze blog is vooral bedoelt als een steun in de rug voor al die vrouwen die moeite hebben met het genieten van een orgasme. Daarover is meer te zeggen dan ik in deze blog doe, maar het is een aanzet. Deze vijf verrassende orgastische inzichten kunnen je helpen om een aantal belemmeringen die om je orgasme heen zitten af te pellen.

1. Wees mooi.

Eigenwaarde is van groot belang. Jij bent mooi zegt Hooglied ergens en het kan je niets schelen wat anderen zeggen. Jij bepaalt hoe jij denkt, niet anderen. Je kunt je schoonheid onderstrepen door de leiding te nemen in de voorbereidingen bij de dans van de onderlinge liefde. Als je dat nog nooit gedaan hebt is het even wennen, voor hem ook, want onbewust kan verandering van spijs hem in de war brengen, ga ik mijn penetratiedoel wel halen vanavond? Van intimiteit kunnen mannen zenuwachtig worden, dat is voor hen te emotioneel en te weinig lichamelijk. Ze zijn niet gewend deze kant van zichzelf te laten zien. Maar wees sterk en moedig en leer hem dansen (figuurlijk gesproken).

Neem de leiding in het prikkelrijk maken van je slaapkamer bijvoorbeeld. We hebben een Rond de Tafel thema hierover. Niets geen genadeseks meer om 22.30 uur op dezelfde avond als vorige week, maar initiatief nemen. Neem je hygiënische voorbereidingen. Doe je nieuwste lingerie aan en laat hem zien dat seks voor jou een feestje is en geen biologisch-moet-het-weer-zo-nodig vluggertje.

2. Sta op

Sta op en wees geen lijdend voorwerp. Jij bent er niet voor zijn bevrediging, maar jullie zijn samen verantwoordelijk voor die onderlinge dans. Jij bent de enige die hem kan vertellen wat jij fijn vindt. Weet je wat jij fijn vindt? Bekijk anders eens de challenge Genieten van Intimiteit. Sta op en sta jezelf toe volledig te genieten van jullie seksualiteit.

3. Voel

Sta jezelf toe lichamelijk te voelen wat je voelt. Niet vertrouwd zijn met je eigen lichaam is een van de grootste blokkades die ik in mijn werk tegenkom onder christelijke vrouwen. ‘Ik? Voelen? Dat is toch niet christelijk, ik behoor mij toch te geven aan mijn man? Hij moet het toch fijn hebben?’ Je gelooft het of niet, maar dit hoorde ik tijdens een coaching gesprek vorig jaar. Hier is mijn inzicht: je persoonlijke en op jezelf gerichte opwinding/genot versterkt jullie dans van de onderlinge liefde. Jezelf passief geven is geen geven, dat is hem de kans geven zichzelf middels jou te bevredigen. Actief opkomen voor jezelf door te laten zien wat je voelt en wilt voelen wakkert het onderlinge vuur aan en dan kom je dichter bij je orgasme.

4. Accepteer je genitaliën

In onze challenge Het vrouwelijk orgasme II vertellen we over het accepteren van je vulva als metafoor voor het accepteren van je eigen persoonlijke en unieke seksualiteit. Stop met het belijden van je vulva als schaamlippen. Een Psalm zegt (BGT) Het is een wonder, zoals ik gemaakt ben. Nou dan. Dat kerkvader Augustinus seksueel plezier 1600 jaar geleden wel schaamtevol vond en het christendom dat via de traditie heeft doorgegeven, wil niet zeggen dat jij dat ook moet vinden?

Culturen die de christelijke Augustinus niet kennen gaan daar veel respectvoller mee om. Neem nu die prachtige poëtische termen uit de oude Chinese cultuur. Voor vulva – Jade Poort (Yu men) en voor de clitoris – de Parel van de Jade Poort. Ik bedoel maar.

5. Onderwijs jezelf

In de christelijke wereld is er niet veel gezond en praktisch onderwijs aangaande seksualiteit. Daarom zijn wij er ?. De hele wereld is vergeven van de primitieve seks en porno. De hele wereld? Nee, een kleine onderneming bleef moedig weerstand bieden door seks te onderwijzen als een gezond, veelkleurig, krachtig en goddelijk voorrecht.

Deze vijf verrassende orgastische inzichten zijn krachtig. Maar de kracht wordt pas openbaar in het doen. Succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.