Water en een ijsklontje

water en een ijsklontje

Mijn blog over ‘kijken naar mooie decolletés’ heeft me aardig wat nieuwsbrieflezers gekost. Blijkbaar willen sommigen uit mijn christelijke achterban dat ik woorden, gedachten en onderwerpen gebruik die binnen hun christelijke woordenschat en theologie passen. Maar ik wil inzichten en principes aanreiken om intimiteit, erotiek en seksualiteit op een gezonde manier te verdiepen. Onze seksvijandige christelijke theologie heeft tot nu toe in de hele westerse cultuur de seksualiteit behoorlijk God-onwaardig weggezet. Ik onderneem met mijn werk een bescheiden poging om dit te herstellen. In deze blog inzicht over water en een ijsklontje.

Plezier of irritatie

Zo merk ik uit mijn coachingspraktijk dat seksuele verschillen tussen man en vrouw regelmatig ervaren worden als een oorzaak voor onderlinge irritaties in plaats van als een bron voor uitdaging en erotisch plezier. Door onbegrip voor het seksuele gedrag van de ander ontstaat er een intimiteitsobstakel.

Het IJsklontje

Zo weten we dat erotiek zien, bedenken of fantaseren voor de man een belangrijke prikkel is om seksuele verlangens op te bouwen. Zie mijn blog ‘kijken naar mooie decolletés’. Deze verlangens hopen zich op in zijn genitaliën. De zenuw tussen hoofd en genitaliën is bij de man een directe verbinding en lijkt op een snelweg. Komt het op een gegeven moment tot seks dan is hij daar erg op gefixeerd. Voorbereiding, voorspel, sfeer en ontspannen omstandigheden komen op de tweede plaats. Een man is dan ook vaak in voor een vluggertje als de beide echtelieden al in bed liggen. Hij ziet of voelt zijn naakte of schaars geklede vrouw, er gaat een signaaltje naar de genitaliën en hij voelt direct aan den lijve dat hij weleens zin kon hebben. Ik vergelijk de man in voorgaande omschrijving met een ijsklontje. Dat klinkt gek voor een opgewonden man, maar ik bedoel daarmee dat hij net als een ijsklontje ‘hard’ is (niet gericht is) op voorbereiding, voorspel, sfeer of ontspannen omstandigheden. Hier is overigens niet per se iets mis mee. Het is een algemene omschrijving van een, in seksueel opzicht, ongetrainde man.

Water

Een vrouw is niet zo gefixeerd op seks zoals de man. Bij haar is de opwinding geen snelweg tussen hoofd en genitaliën, maar een netwerk van bospaadjes, romantische plekjes en spannende weggetjes. Daarom vindt zij voorbereiding, voorspel, sfeer en ontspannen omstandigheden wel van belang. Het zijn al die momentjes, lieve woordjes, kusjes in de nek, een aai over de bol of een helpende hand bij het huishouden die bij elkaar opgeteld maken dat ze opgewonden raakt. En als ze opgewonden is dan is ze geen mannelijke magnetron, maar een melkpannetje dat langzaam overkookt. De vrouw vergelijk ik in mijn voorgaande omschrijving met water, een kabbelend riviertje dat beweegbaar en flexibel reageert op wat er wel of niet is.

Gelijk en toch verschillend

Water en een ijsklontje zijn van hetzelfde materiaal maar verschillend in vorm. Zijn deze verschillen een oorzaak voor onderlinge irritaties of kan het inzicht geven in hoe de vrouw het ijsklontje kan laten smelten en hoe de man van het meanderende vrouwelijke water kan leren genieten.

Volgende week kom ik met voorbeelden. Heb je zelf een voorbeeld? Mail het mij via het contactformulier en dan plaats ik het anoniem.

Wil je leren hoe seksualiteit bij een man functioneert? Ik vertel het je in de challenges over porno.

Wil je leren hoe seksualiteit bij een vrouw functioneert? Ik vertel het je in de challenges over het vrouwelijk orgasme.

1 reactie

  1. Pingback: De Passiecoach NederlandExploderen en overkoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.